Open Monumentendag groot succes

Het is dan inmiddels alweer bijna twee weken geleden, toch kunnen we met grote voldoening terugblikken op onze eerste openstelling. Op 10 september bezochten ruim 160 man de bunker. Iedereen had daar zo zijn eigen beweegredenen voor zo bleek later.

Om kwart over tien mochten we Jack Koorneef en aanhang Martin verwelkomen. Geen onbekenden, want ook op het Fortificatieforum was uitgebreid aandacht besteed aan het nieuwe bunkermuseum in Den Helder. Al snel volgden meer bezoekers. Het was de hele dag gezellig druk. Ook het weer zat mee, waardoor we buiten een koffietafel konden neerzetten.

Binnen in de bunker bleef het een lange tijd lekker koel, totdat de stroom bezoekers in hoge mate toe begon te nemen. De bunker kon het temperatuurverschil van warme en koude lucht niet aan en al snel condenseerde de hele bunker.

Na het interview op Desperado Radio kwamen John en Nico een item maken over de bunker dat op YouTube te bewonderen is. In de tussentijd kwam ook nog even André Koning, directeur Stichting Stelling Den Helder, langs waaien. Echter zijn bezoek was van korte duur, want hij was de hele dag als afgezant van de Stichting bij het verhalenpaviljoen aanwezig.
Fotograaf Jeroen Noë maakte een schitterende fotoreportage van de bunker en gaf hier zo zijn eigen draai aan. We mochten deze foto’s ook op de site publiceren.

Aan het einde van de dag konden we terugkijken op een succesvolle openstelling, waarna dan ook besloten is door te gaan met de verdere ontwikkeling van het Bunkermuseum. De dag werd rond kwart voor acht afgesloten met een heuse bunkerbarbecue bij het collega-museum achter het postkantoor. Toen rond elf uur het noodweer in Den Helder losbarstte besloten we een einde te maken aan de dag en de bunkers.

(NB. De spullen staan inmiddels weer in onze kluis)

Op 2 oktober gaan we weer open, deze keer tijdens de herfstwandeling die het Noord-Hollands Dagblad organiseert. Meer informatie daarover volgt nog.

Comments are closed.